Seleccionar página

Des de fa un any, he anat deixant d’escoltar la ràdio tradicional tant com ho feia i m’he anat centrant en els podcasts. He descobert mirades diferents, molta més diversitat i, sobretot, molta menys publicitat i política.

Tot va vindre per una necessitat de trencar el bucle que suposa 25 minuts de programa, 5 de publicitat, 10 de programa, 5 de publicitat, 10 de programa, 5 minuts de butlletí informatiu. Això, sumat a que estàvem en confinament i les notícies, totes d’actualitat i política, començaven a minar-me la moral.

Vos deixo aquí una dotzena de programes que crec que us poden agradar:

Oye Polo (CAT)
Maria Rovira (Oye Sherman) i Ana Polo són jutge, jurat i botxí dels masclismes i micromasclismes que ens envolten. Dues ments despertes i brillants amb un sentit de l’humor que son capaces de fer-nos riure, pensar i reflexionar sobre el que el món en el que vivim.
SPOTIFY

Buenismo bien (ESP)
La puta y los dos maricones. Quique Peinado, Manuel Burque i Henar Álvarez entrevisten els seus referents i tracten els temes d’actualitat amb un punt de vista conciliador, denunciant les injustícies i rient de les vergonyes d’esta societat. Sempre a favor de la lluita i de l’humor.
SPOTIFY

Gent de merda (CAT)
Així es defineixen la Clàudia Rius, la Paula Carreras, la Rita Roig i l’Ofèlia Carbonell. Elles són gent de merda, sí, però tu també. Un dels programes que m’ha fet buscar i investigar més paraules a Google. Entrevistes curtes i fresques amb persones molt interessants, misèries del Tinder i d’altres aspectes d’esta modernitat casi apocalíptica. Una mirada femenina i jove que feia molta falta i que agraïm molt.
SPOTIFY

Love & Comedy (ESP-ENG)
Bien bloody-venidos, com presenta Alex Ayres a un programa diferent. Un programa tranquil i entretingut, presentat per un còmic anglès amant dels ànecs i per la cervesa artesana. Còmics, majorment de Barcelona o voltants, comparteixen beguda, reflexions i riures amb ell, que al final els farà una pregunta vital: Amb què et quedes: amor o comèdia?
SPOTIFY

33 revolucions (CAT)
David Barceló ens porta cada setmana una llista de cançons amb un context comú. Cançons per a fer l’amor, per a odiar, per a cuinar, de bandes/solistes femenines, per estils, per dècades… Història viva de la música!
IVOOX

La Ruina (ESP)
Tomás Fuentes i Ignasi Taltavull són els anfitrions d’este pou de misèries personals. Una teràpia col·lectiva on un convidat i els valents del públic que s’atreveixen, comenten moments vergonyosos o delirants que han viscut a la vida. Es fa actualment des de La Rubia (Barcelona) però volten de tant en tant pel país i per Tutatis que algun dia els podré anar a veure.
SPOTIFY

Berícid Sulfúric (CAT)
Un dilluns al mes, estes ments ens preparen una història de ficció amb personatges inspirats per persones reals, autors de literatura o cinema, personatges de ficció o famosos, tot en pro del riure i l’entreteniment. SPOTIFY

Aquí estamos (ESP)
Ignasi Taltavull i Adri Romeo passejant per Barcelona i xarrant del que troben, del que els ha passat i del que els ve al cap en aquells moments. No té més i no se li demana més.
SPOTIFY

Radiación electrónica (ESP)
Trobar-te un programa sobre música que no escoltes, que no coneixes i que no t’ha interessat mai i, als pocs minuts d’escoltar-lo, acabar totalment endinsat als baixos i les melodies. Produït i dirigit per Miranda Pons. IVOOX

Crims (CAT)
Carles Porta i el seu accent de ponent s’han fet famosos per la primera temporada del programa a TV3. Abans d’això, el programa ja tenia els seus fans i els seus successos a Catalunya Ràdio. Cliqueu l’enllany i poseu-li so al silenci. Comenceu.
SPOTIFY

El búnquer (CAT)
Peyu, Jair Domínguez i Neus Rossell s’han tancat a un búnquer i quatre dies per setmana presenten un candidat per a entrar-hi. El públic, que és sobirà, decideix si és digne d’acompanyar-los o no. També repassen costums o curiositats de ciutats del món. Un programa atemporal i que no ha permès l’entrada al búnquer de Carlos Sainz o de la germana de Hitler.
SPOTIFY

Nadie Sabe Nada (ESP)
Andreu Buenafuente i Berto Romero són amics i se nota. Fa anys que es troben un dia per setmana a un teatre per parlar del que surt, del que s’han trobat per casa, de viatge o a través de les preguntes i reflexions dels oients que surten de la urna. Samanté.
SPOTIFY

Per últim, recordar-vos que servidora de vostès també té un podcast fet en carinyo, amor i farina (la que entre). Si escolteu alguns d’aquests podcasts gràcies a este text, feu-m’ho saber.

Adéu!